Tuesday, June 9, 2015

Pentukoulussa/ At The Doggy School

Bobby on päässyt pentukouluun oppimaan uusia asioita. Meidän omistajien toiveissa on lähinnä hyvät käytöstavat, kuten remmissä kulkeminen ilman rimpuilua ja tervehtiminen ilman hyppimistä. Bobby on todella reipas ja myönteisen utelias kaikelle. Mutta silti ajatuksena on, että ihan jokaista vastaantulevaa ihmistä tai koiraa ei tarvitse tervehtiä. Ja tervehtiminen tapahtuu luvalla ja nätisti.

Koulutus osui ja upposi. Koulutushan on oikeastaan meille omistajille, sillä koiran käyttäytyminen on pitkälti peili omistajien toiminnasta. Pyrimme olemaan entistä tietoisempia siitä, minkälaisia viestejä annamme ja mitä toimintamme vahvistaa. Vielä meillä on paljon skarpattavaa johdonmukaisuudessa ja jämäkkyydessä.

Tilasimme koirakouluttaja Tuija Seren myös kotiimme neuvolakäynnille. Kerroimme arjestamme ja asioista joiden toivomme sujuvan paremmin. Kävimme läpi mm. vieraiden tuloa ja tervehtimistä sekä koiran käsittelyä. Kaiken tämän jälkeen voimme nyt ylpeillä sillä, että Bobbylla on kynnet leikattu, korvat nypitty ja tassukarvat leikattu, omin voimin ja ilman taistelua.

Käymme kyllä edelleen henkien taistoa, esimerkiksi kävelyllä jos joltain on pudonnut joku "herkullinen" roska maahan (kerran oli kananmunan kuoria!), ei siihen aina tehoa ystävällinen "jätä"-sana. Ja edelleenkin jäniksenpapanat ovat maailman parasta herkkua ja silloin tietenkin vedetään hihnaa kuin viimeistä päivää.

Bobbya on myös vaikea saada liikkeelle tietyssä kadunkulmassa, jossa hän muutama ilta sitten tapasi viehättävän maltankoiratytön. Nyt hän istuu pepulleen siihen kadulle ja kaihoisasti katselee sinnepäin mistä ihana Lyyli tepasteli.

Tylsiä nämä teoriatunnit... koska on välitunti?... Theory classes are boring... any breaks?...
Ai mitä mun pitäisi tehdä että saisin namia? The best part of this school is the yummy snacks!
Hmmm, siis että koira ei olekaan pomo talossa...? En nyt ole ihan samaa mieltä... So they say that dog is not the boss of the house...? I really have to think about this...

No comments:

Post a Comment