Tuesday, October 13, 2015

Bobbyn syksy/ Bobby in Autumn

Nyt on kesä jo selvästi kääntynyt syksyyn. Ensimmäisten kylmien aamujen tullessa, Bobby totesi että tässä täytyy olla jokin väärinkäsitys, ei minua ole tarkoitettu näihin lämpötiloihin. Minähän olen italialainen, tarkemmin ottaen rotuni on Bolognan kylästä, jossa lämpötila kylmimmilläänkin on plussan puolella. Joten Bobby alkoi aamuisin näytellä nukkuvaa, kadulle lopulta päästyään pisti jarrut päälle ja laahautui ensimmäiset metrit hihnan päässä.

Nyt on Bobby jo tottunut ajatukseen, että ei auta, ulos on mentävä. Sen verran asiasta hellyttiin, että talven matka lämpimään on Bobbylle varattu, ja palvelusväkikin pääsee mukaan.

Bobby didn't like the idea of going out when it started to get chilly in the mornings. But what can you do! Now he is getting adapted to the fall weather and actually likes the falling leaves and the smells of autumn. However, we booked a trip for him to somewhere warm later this year, when it gets really cold. Fortunately, he will take us along :-).

Syksyn lehdet ovat Bobbyn mielestä aika jännittäviä, rapisevia ja täynnä erilaisia hajuja.
Bobbyn syksy alkoi hyvää tekemällä Punaisen Ristin nälkäpäiväkerääjänä. Bobby helped the Red Cross to raise money.

Naapuritalon pikkuinen Ruben-pentu on superkiva leikkikaveri!

Bobbylla todettiin virtsatie-infektio (vaikka se onkin harvinaista poikakoirilla), joka tokeni antibiooteilla. Koska Bobbylla on ollut jo kaksi infektiota ja antibioottikuuria pienen ikänsä aikana, päätimme antaa kunnon kuurit suolistobakteerien tasapainottamiseksi ja vastustuskyvyn lisäämiseksi. Turkulainen Anicol on erikoistunut eläinten suoliston tasapainottamiseen ja ruoansulatukseen elävien mikrobien avulla. Olimme kuulleet näistä tuotteista hyvää, joten kokeilemme niitä parhaillaan.

Silmien vuotamiseen ja pyyhkimiseen olemme käyttäneet kamomillateetä, Turun eläinsairaalan aivan erinomaisen eläinlääkäri Pedron katalonialaisen isoäidin reseptin mukaan. Kaikki eläinlääkärit tähän mennessä ovat sanoneet ruskean silmävuodon olevan "rotuominaisuus", mistä ei ole koiralle haittaa, ainoastaan omistajien esteettisille silmälle. Aiomme kuitenkin jatkaa asian selvittämistä ja kokeilemista, toiveena että silmävuoto saataisiin lopulta loppumaan tai ainakin vähenemään.

Bobby had to take antibiotics again, this time for the urinary tract infection. We are treating his immunity system with lactic acid bacteria products at the moment. For his eyes and eye stains we use chamomile tea. We hope this would be a solution for the tearing eyes, if not, we keep studying.

Kotiapteekkarin hylly.


No comments:

Post a Comment