Friday, November 27, 2015

Bobby potilaana/ Little Patient

Selvitimme pitkään koiran kastrointia, sen mahdollisia hyötyjä ja haittoja. Jokainen konsultoimamme eläinlääkäri suositteli kastrointia mahdollisimman varhaisella iällä, jos ja kun koiraa ei aiota käyttää jalostukseen. Jos koira ei saa toteuttaa luontaisia tarpeitaan, se stressaantuu. Bobbylla oli myös jonkin verran merkkailun tarvetta sisätiloissa, mikä sekin usein vähenee tai häviää kastroinnin myötä.

Päätimme suorittaa leikkauksen ennen lähestyvää lomamatkaa, Bobbyn ollessa 9,5 kk. Painoa tässä vaiheessa Bobbylla on 4,3 kg, hoikka poika siis, mutta leikkauksen jälkeen aineenvaihdunta hidastuu ja ruokahalu kasvaa, joten painonnousukin on mahdollista ja sitä pitää tarkkailla.

Koska Bobbyn silmät vain vuotavat edelleen, silmähuuhteista, ruokavalion vaihdoksesta ja maitohappobakteerikuurista huolimatta. Pyysin eläinlääkäriä huuhtelemaan Bobbyn kyynelkanavat nukutuksen yhteydessä ja näin tehtiin. Huuhteleminen oli kuulemma hankalaa kun kyynelkanavat olivat ihan tukossa, mikä taas johtuu siitä että ne ovat Bobbylla tavallista ahtaammat.

Ei siis auta ruokavaliot sun muut, kun on kyse rakenteellisesta, synnynnäisestä tekijästä. Olen jo tiedustellut silmäleikkauksia tekevältä lääkäriasemalta, josko alkuvuodesta tekisimme kyynelkanavien avaamisleikkauksen. Uskon että kuivat ja puhtaat silmät vaikuttaisivat positiivisesti Bobbyn elämään jatkossa.

Bobby was castrated in order to ease his life when he is not able to fulfill his natural needs. Because the continuing eye staining, his eyes were rinsed while in anesthesia. It turned out that Bobby's eyes will always stain, if not operated. So, an another operation coming for Bobby in a few months.

Pikkupotilas tokkuraisena leikkauksen jälkeen / Sleepy little patient after the surgery

"Minkä ihmeen takia mulla pitää olla tällainen tötterö päässä?" / "Why do I need to keep this stupid lampshade on me?"

Bobby tuulettelee leikkaushaavaa / Bobby sleeps airy in order to heal the surgical wound

Pientä potilasta väsyttää / Tired little patient

Eläinlääkäri suositteli vauvan potkupukua kaulurin sijaan, niin koira ei pääse nuolemaan leikkaushaavaa. Bobbya taisi kyllä potkupuku vähän hävettää, kun ei ole mikään vauva... / Baby one-piece bodysuit was recommenced by our vet, but Bobby didn't like the idea, as he is not a baby!


No comments:

Post a Comment