Tuesday, December 15, 2015

Bobby matkustaa/ Bobby the Traveller

Olen yllättynyt kuinka vähän tietoa on saatavilla koiran muista kuin lakisääteisistä terveyteen liittyvistä asioista matkustamiseen liittyen. Joten keräsin tähän tietoa, josta kenties on jollekin toiselle apua koiran kanssa matkustettaessa. Eläinlääkärimme sanoi että kannattaa käydä paikalliselta eläinlääkäriltä kysymässä mitä mahdollisia ennaltaehkäiseviä lääkityksiä saarella tarvitaan. Mietin, että enhän minäkään lähde matkalle ja selvitä vasta paikan päällä tarvitaanko kohteessa esim. malarialääkitystä. Etsin tietoa netistä ja kyselin koirapalstoilta, mutta ei tietoa. Soitin useammalle eläinlääkäriasemalle, ja vihdoin eräällä klinikalla tunnuttiin tietävän näistä asioista.

Olimme siis matkaamassa viideksi viikoksi eteläiselle Teneriffalle, passi oli jo hankittuna ja siihen merkittynä lakisääteiset rokotukset. Myös normaalit madotukset oli tehty. Kun siis viimein saimme lisätietoa, kävi ilmi, että leptospiroosirokote olisi pitänyt antaa jo kuukausi sitten, jonka jälkeen tehosterokote. Se siis jäi antamatta, mutta seuraavaa reissua ajatellen se on hyvä tietää. Sydänmatotautia vastaan saimme lääkkeen sekä punkkeja, kirppuja, hyttysiä ja hietasääskiä vastaan niskaan laitettavan Bayvantic-liuoksen.

Bobby pestiin ja trimmattiin lähtöpäivän aamuna. Trimmaajaa osasi kertoa, että Bayvantic olisi pitänyt laittaa viikkoa ennen pesua, jolloin iho on rasvainen. No tätä asiaa ei ollut eläinlääkäri eikä apteekin henkilöstö ollut osannut tai huomannut kertoa, eikä sitä lukenut tuotteen pakkauksessakaan, Bayvanticin nettisivuilla kyllä asiasta kerrotaan. Liuos kuitenkin laitettiin. Mukaan apteekista ostimme ekinokokkoosi-lääkkeen eli heisimatolääkityksen. Lääke annetaan paikallisen eläinlääkärin toimesta 1 - 5 päivää ennen paluuta Suomeen ja eläinlääkäri laittaa merkinnän passiin. 

Olimme varanneet Finnairin reittilennot ja Bobbylle paikan matkustamoon. Alle 8 kiloisen koiran (sis. kuljetuslaukku) siis saa ottaa mukaan matkustamoon. Jossain vaiheessa aloimme tutkia niitä Finnairin ilmoittamia kuljetuslaukun mittoja (35 x 30 x 20) ja ne alkoivat tuntua kovin pieniltä. Mietimme että ei taida olla kovin mukavaa olla 7 tuntia sullottua pieneen tilaan penkin alle, kun on hälinää ja ruuan hajua, eikä edes pääse syliin.

Päätimme vaihtaa matkustamopaikan ruumapaikkaan. Bobbylla on iso Racinellin kuljetusboksi, jossa hän on tottunut nukkumaan pidempien automatkojen aikana. Selvitimme, että siellä ruuman etuosassa on lämmin, muutama aste viileämpää kuin matkustamossa, siellä laitetaan valot pois ja on tasainen hurina. Boksissaan Bobby mahtuu seisomaan, kääntymään ja nukkumaan vaikka pitkin pituuttaan. Boksiin laitoimme pari tuttua vilttiä pohjalle, lempilelun ja vettä. Boksiin kuuluvan vesiastian unohdimme ottaa mukaan, mutta tuunasimme vesipullon pohjasta nippusiteillä boksiin pienen juoma-astian.

Menimme jo matkaa edellisenä iltana lentokenttähotelliin yöksi, sillä lento lähti kello 6. Saimme matkatavaramme illalla selvitettyä ja samalla Bobby sai tutustua lentokentän tunnelmaan. Yö hotellissa oli vähän levoton meillä kaikilla ja herätys hyvin aikainen, mikä sinänsä hyvä sillä todennäköisesti Bobby nukkuisi koko lentomatkan.

Bobby saapui boksissaan erikoismatkatavaroiden puolelle, samaan paikkaan kuin maastopyörämmekin. Bobby oli aluksi hieman hölmistyneen oloinen, ja hieman ehkä murjotti meille kun hänet oli jätetty yksin. Heti ulos päästyämme Bobby meni tarpeilleen normaalisti, aloitti iloisen juoksentelun ja oli taas reipas oma itsensä.

Vähän epäilyttäviä nämä Hiltonin kiiltävät kipot/ Bobby was not so impressed by the Hilton Style
Ruoka maistui lopulta lattialta/ It tasted better straight from the floor
Aikainen herätys ei ollut Bobbyn mielestä hyvä idea / This is way too early wake-up for me...
Molemmat erikoismatkatavaramme/ Both our special luggage
Lähdön tunnelmissa lentokentän penkillä sateen piiskatessa ulkona/ Getting ready to go and saying goodbye to the nasty weather
Sinivalkoisin siivin kohti valoa ja lämpöä/ SUN! Haven't seen it for some time...

Vihdoin koko lauma ja tavarat kohteessa/ Tired but happy!

No comments:

Post a Comment