Saturday, December 26, 2015

Joulun aikaa/ Happy Holidays

Bobby on saanut paljon uusia koirakavereita; Pepe, Flor, Fanny, Icer, Scooby... Joillain on sama ulkoilulenkki, joten kohtaamisia samojen koirien kanssa syntyy. Valkoiset pienet koirat ovat edelleenkin Bobbyn mielestä parhaita kavereita.

Monet pitävät koiriaan täällä vapaana, mutta me emme uskalla. Ensinnäkin Bobby on niin utelias ja vilkas, että se kyllä olisi oitis jonkun ravintolan päydässä tai keittiössä kanaa kinuamassa, tai juoksisi jonkun linnun perässä niin että eksyy tai pahimmassa tapauksessa jäisi auton alle.

Remmilenkilläkin saa olla taluttaja tarkkana, että mitä tämä nuuskija löytää ja laittaa suuhunsa. Suusta on kaivettu pois jos jonkinlaista ruuan tähdettä ja roskaa. Pari kertaa Bobby on yöllä oksentanut näitä ylimääräisiä "makupaloja" mahastaan, mutta sitä on kyllä tapahtunut kotonakin. Kuulimme myös, että valitettavasti täällä kuten Suomessakin, koiria (ja kissoja) varten laitetaan esille myrkytettyä ruokaa.

Selvitimme varmuuden varaksi päivystävän eläinlääkärin tiedot. Päivystys on naapurikunnassa Adejessa, mutta virka-aikana eläinlääkäri on kävelymatkan päässä. Juttelimme eläinlääkärin kanssa, joka sanoi että punkkisuoja on tarpeellinen, sillä punkkeja esiintyy ympäri vuoden, erityisen paljon niitä on kesällä. Hän kertoi myös, että hyvin yleinen ja erittäin vaarallinen tauti on sydänmato, johon onneksi olemme suojautuneet. Lepstospiroosirokotetta hän ei pitänyt niin välttämättömänä näin lyhyellä oleskelulla.

Kävimme tutustumassa myös paikallisiin eläintarvikeliikkeisiin. Kaikkea löytyy, mikä on hyvä tietää vastaisuuden varalta. Bobbylle oli elämys tutustua eläinliikkeiden papukaijoihin, kanarialintuihin, kaneihin ja marsuihin.

Jouluhulinoihin meidän ei ole tarvinnut sen kummemmin osallistua. Joulupäivänä Calima, eli hiekkamyrsky Saharasta, veti koko kylän aivan harmaaksi hiekkapölystä. Meillä oli siis hyvä syy koko porukan vetäytyä sisälle loikoilemaan koko päiväksi. Käytiin vain pakollisilla pissalenkeillä, mutta lyhyesti, sillä todellakin tuo Calima saa silmät vetistämään ja kurkun karheaksi. Meillä on Bobbyn kanssa yhteist silmätipat, kolmas putilo jo menossa. Tuuli on niin kovaa että meinaa viedä pikkukoiran mennessään.

Bobby has got many new dog friends, but now we are going out only for short visits, as it is so windy and dusty. Calima is a sand storm coming from Sahara. It is currently over Canary Islands. Wind is very strong, visibility  is poor and eyes feel itchy. That is a very good reason to stay inside the house, read a good book, eat chocolate goodies and rest!

Bobby is doing some last-minute (window) shopping.

"Tähdet, tähdet..."/Counting stars...
Kotikatu aamuvarhaisella/ Our home street early in the morning
Bobby lomailee rennosti/ Bobby takes it easy...

No comments:

Post a Comment